Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

V Ústí nad Labem, v Liberci a v Opavě zdražilo jízdné od 1. 7. 2021.

V Pardubicích zdraží jízdné od 1. 9. 2021.

Nebylo by konzistentní pátrat po důvodech zdražení jízdného i v těchto městech?

0 0
možnosti
Foto

Jízdné v pražské MHD možná nechal zdražit nějaký magistrátním Pirátům spřízněný lékař internista, který došel k názoru, že zejména konzumenti grilovaných steaků, klobás a jiných mas(t)ných "blafů" by měli více chodit pěšky... :-P

0 0
možnosti
ZZ

A to je co za blaf ?

8-o8-o8-o

0 0
možnosti
MB

Nesmírně jsem si vážil dialogů s otcem. Zejména u rybízového vína! Padl tam i pojem "Zadarmo". Rodič, se vždy spolehlivě rozvášnil. Poukazoval na jeho nesmyslnost a matoucí bezobsažnost. Pojem "Zadarmo", skutečně neexistuje ! (Doporučuji použít Google - Nedá se to najít) ! ...

Je to dost podobné, jako s pojmem "Dobro". Realizuje se tak, že činění dobra jednomu, jest konáním nedobra na tom druhém. "Zadarmo", se lépe chápe synonymem - Nic dražšího pak neexistuje ... !

Je to skutečně srandovní. Volební programy, se výše uvedenými pojmy hemží. Nemají žádný význam, jde pouze o míru dalšího vykořisťování a diktát dobra. Hodí se dokonce plakátek z 50 let, (kdysi poctivě ukryt ve sklepě). Papírová plocha - Srpy, kladiva rudé hvězdy. Nápis - "Pracuj, myslí za tebe strana". Doba se změnila - Dnes se to zove - "Bude lépe" ! ... :-)

2 0
možnosti
LH

Hmm jedinej kdo v Praze sliboval MHD zdarma byli Ti co ji zdražili....;-D co by Vám řekl tatík u rybízáku....

2 0
možnosti
PD

To je clanek na pokracovani, jaksi mi tam chybí nejaka pointa s tím zdrazovanim jizdneho? Praha rocne dotuje MHD 15 mld korun a pritom je rocni kupón levnejsi než v okresnim meste. Jizdne se zdrazuje jen jako jednotlivé, takz to zaplati turistů a navstevnici

1 0
možnosti
ZZ

R^R^R^

Nesmyslnost tak nízké ceny ročního kupónu ( ve srovnání s obyčejnou jízdenkou ) je opravdu zarážející.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
AK

Jak by řekli na Slovensku - Keby inakších vecí nebolo...

Jestli jezdí po Praze na kole 1% občanů, je to moc, ale vše se přestavuje, jako by jich jezdilo nejmíň 50%. Představa, že si všichni můžou dovolit přijet do práce zpocení, špinaví nebo zmáčení deštěm, mi nepřijde jako realistická.

Na to peníze jsou, ale na opravu silnic - děr a hrbů ne. Ještě se staví umělé hrby. A to i tam, kde je vozovka v takovém stavu, že tam nikdo rychle nepojede, pokud nechce poškodit své auto.

Nikdy mě nenapadlo, že budu s láskou vzpomínat na paní Krnáčovou. Tehdy jsem se těšil až ji nahradí někdo jiný. Nedošlo mi, zřejmě díky vrozenému optimismu, že změna může být i k horšímu.

Piráty kdysi věšeli na horním ráhnu - když je chytili. Dnes je volíme do parlamentu i jinam. Nemyslím si, že bychom se měli vrátit k původnímu způsobu zacházení s nimi, ale není ta změna přílišná? Chtělo by to něco mezi.

Dokud pan primátor vymýšlel jen jak vyhlásit válku Rusku a Číně, nebo se věnoval přejmenovávání, měli motoristé pokoj. Ale jakmile zasáhl on, nebo jeho náměstek Steinherr do dopravy, byl a je z toho horor.

No a až budou po volbách řídit ČR, jako pan Hřib řídí Prahu, pomůže nám už zřejmě jen modlitba...

Bůh s námi...

7 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 978x
Ekonom, otec dvou dětí, bývalý marketingový ředitel České spořitelny a ředitel Nadace Depositum Bonum, krizový manažer a konzultant, člen předsednictva Trikolora Svobodní Soukromníci, kandidát č. 3 do Sněmovny  v Praze. 

Seznam rubrik