Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K89a19r74e65l 41C49a34c92h

11. 9. 2021 10:48

Dříve přicházel mráz z Moskvy a nyní z Bruselu. Vždyť naprostá většina hloupých regulací přichází jako direktiva EU implantovaná do naší legislativy. Přijímat peníze z EU, které stejně budeme muset v budoucnu vrátit, ale nesmíme je svobodně použít na to, co opravdu potřebujeme, je cesta do ekonomické bídy a vazalství v postavení věčného dlužníka.

1 0
možnosti

Třeba ještě bude pan prezident před volbami ještě burcovat slovy o spálené zemi ... ;-)

0 0
možnosti

Stejně jako vy to zřejmě vidí i řada zdravých ekonomicky aktivních občanů.

Jenže jsou i staří, dlouhodobě nemocní nebo invalidní, matky samoživitelky a nezaměstnaní.

Tak už ten prostor pro nadšení vaší vizí nevidíme, že?

2 0
možnosti

Tam - míněno u nich.

Omluva za překlep...

0 0
možnosti

Souhlas, vypadáte opravdu bídně!

Kam Vám mohu poslat padesátikorunu?

4 1
možnosti
Foto

Zatím se ještě neřítíme, neboť ještě nejste ve vládě. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Oni ale ty regulace a zasahování státu do ekonomiky chtějí rušit, nebo silně omezit. A do té ekonomické katastrofy spadneme, pokud to někdo za ně neudělá také.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Pán nelže, nakupuji pro firmy spoj. materiál a ceny jsou minimálně o 150% výše než před rokem, některé skutečně o 300% a některé ještě víc.

1 0
možnosti

Já bych snad na toho pána a jeho myšlenky i vsadil. Znějí přesně tak libě jako všechny volební programy všech stran - kromě námořních lupičů.

Ještě kdyby tak věděl, jak nám kladl na srdce K.H. Borovský, jak na to, jak to udělat?

0 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu mají ve svém programu, do čeho nám nebudou strkat nos. To žádná strana nemá, nebo jen v minimální míře.

0 0
možnosti

Zásadní regulace je odchod od benzínu. S tím naše vláda nemá nic společného.

0 0
možnosti

Úspěšnému hospodaření naopak pomáhají vhodné regulace, pobídky či zákazy, zvláště to platí u rozbíjení nevhodných monopolů (v ČR monopoly všeho druhu naopak podporujeme), zvláště to platí u veřejného sektoru, např. regulace počtu ordinací a nemocnic, laboratoří a lékáren na počet obyvatel, jinak jde o promarnění zdravotního pojištění i daňových prostředků na investice apod. Německo i Rakousko v některých oblastech dost regulují - výsledkem je spokojenost obyvatelstva, kvalita, dostupnost služeb, za peníze, s nimiž pojištěnci a zaměstnavatelé jakž takž souhlasí (regulacemi lze dosáhnout totéž za méně peněz, když k tomu politici mají odvahu).

1 0
možnosti

Vy se montujete do všeho. Neradila jste Bidenovi?

4 1
možnosti

Asi máte pravdu. Jen bych rád, kdybyste uvedl nějaké konkrétní případy, kde stát masívně reguluje trh. Já si jich tedy moc nevybavuji. Snad jedině trapné snahy o povinné kvóty českých výrobků v zahraničních obchodních řetězcích.

1 0
možnosti
Foto

Elektřina, zdraví, zbraně ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 978x
Ekonom, otec dvou dětí, bývalý marketingový ředitel České spořitelny a ředitel Nadace Depositum Bonum, krizový manažer a konzultant, člen předsednictva Trikolora Svobodní Soukromníci, kandidát č. 3 do Sněmovny  v Praze. 

Seznam rubrik