Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím se vším, co píšete, až na ten patetický závěr s písní Modlitba pro Martu.

Náhled na to mám přesně opačný. Domnívám se, že právě takovéhle patetické náhledy vedou k tomu, co se tady děje.

Přehnaným ekologem nebo kavárenským bojovníkem proti rasismu nikdy nebude člověk nesentimentální, který si třeba tu Modlitbu pro Martu i pustí, ale nedělá z toho nějakou vědu. Ví moc dobře, že zloba, závist zášť, strach a svár nikdy nepominou a jsou nezávislé na tom, zda tady je demokracie, nebo totalita.

Texty písniček si můžeme vychutnávat pro poslechu, ale měli bychom zůstávat střízliví. Marta Kubišová zpívá i jinou píničku, kdy jsou slova, že "všechny bolesti utiší láska". Též se to hezky poslouchá, ale rozhodně to neplatí pro všechny bolesti. Ne všechny bolosti utiší láska. V případě bolesti zubů jdeme k zubaři a nikoli za milovanou ženou nebo milovaným mužem.

Navíc v minulých epochách, takže u nás třeba v době Karla IV, v době první republiky nebo v západní Evropa v době našeho Antonína Novotného, Ludvíky Svobody nebo Gustáva Husáka si lidé také záviděli, také se na sebe zlobili, hádali se, báli se jeden druhého, ale výrobků, které k dané době patřily, byl dostatek a elektrická energie se třeba i zdražovala, avšak ze skutečně tržních důvodů a nikoli kvůli těm nesmyslům, které vy oprávněně krizizujete ve svém blogu.

Ty hlouposti tudíž spočívají v absenci zdravého uvažování a nikoli v přítomnosti zloby, závisti, záště, strachu a sváru. Tyhle nepěkné věci tady byly pořád, avšak až dosud to nevadilo z hlediska toho, o čem pojednává tento váš jinak skvělý blog.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 978x
Ekonom, otec dvou dětí, bývalý marketingový ředitel České spořitelny a ředitel Nadace Depositum Bonum, krizový manažer a konzultant, člen předsednictva Trikolora Svobodní Soukromníci, kandidát č. 3 do Sněmovny  v Praze. 

Seznam rubrik